Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mit főzzünk hétvégén? Ízletes levesek és kiadós főfogások vasárnapi ebédhez

default user icon
MME
A hétvégi ebédek elkészítése során lehetőségünk van kicsit lazábban és kreatívabban főzni, nem úgy, mint a hétköznapok során. Ilyenkor a legtöbb háztartásban nagyobb, összehangoltabb ételek kerülnek a tűzhelyre vagy a sütőbe, akár magunknak, a családnak, vagy barátoknak főzünk. Mi legyen az ebéd sorozatunk legfrissebb válogatásában most ehhez adunk tippeket.

Ha hétvégi ebédről van szó, akkor a legtöbb esetben a sült húsokat részesítjük előnyben. Ilyenkor választhatunk alapanyagként pulykát, csirkét, marhahúst, sertést, vagy akár halat is, amihez köretként krumplit, rizst vagy akár párolt zöldségeket is kínálhatunk.

Hétvégén a főfogás előtt a leves sem maradhat el, ezért dobjatok össze ti is egy jó húslevest, csirkelevest vagy zöldséglevest. Ilyenkor több idő van a konyhában tevékenykedni, ezért lehetőség van kísérletezni, és kicsit kívül menni a megszokott ízeken. A lényeg, hogy ízletes legyen az ebéd és jól érezzük magunkat, amikor elkészítjük és fogyasztjuk. Most ezekhez a lakomákhoz hoztunk néhány receptötletet.

SAVANYÚ BECSINÁLT LEVES >>> 

RAKOTT ZÖLDBAB DARÁLT HÚSSAL >>> 

 

TOROS KÁPOSZTA >>> 

HÚSLEVES, AHOGY KELETI ANDREA KÉSZÍTI >>> 

 

BAKONYI SERTÉSBORDA >>> 

 

RÁNTOTT HÚS MÉG FINOMABBAN >>> 

 

ZÖLDSÉGLEVES HÁZI MÁJGOMBÓCCAL >>> 

 

TEJFÖLÖS CSIRKEPAPRIKÁS >>> 

 

GOMBÁS KARAJ KIFORDÍTOTT BUNDÁBAN >>> 

 

TÉLI SNAPSZERLEVES, AHOGY GÁSPÁR BEA KÉSZÍTI >>> 

 

SÖRÖS-MÉZES EGYBEN SÜLT KARAJ >>> 

 

HARCSAPAPRIKÁS TÚRÓS CSUSZÁVAL >>> 

 

LASSAN SÜLT MÉZES-MUSTÁROS PULYKAMELL >>> 

 

SERTÉSTARJA PARADICSOMMAL ÉS OLAJBOGYÓVAL >>> 

 

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss