A pulykamellet megtisztítjuk, fűszerezzük a sóval, a borssal, a kakukkfű felével és a fokhagymaporral.
Egy serpenyőt felhevítünk, hozzáadjuk az olajat, majd a hús minden oldalát alaposan körbe pirítjuk. Hozzáadjuk a vajat, pirítjuk pár percig, majd ha minden oldala színt kapott, félrehúzzuk.
A burgonyát meghámozzuk, cikkekre vágjuk, hideg vízbe rakjuk, a vöröshagymát megpucoljuk cikkekre vágjuk. A sütőt előmelegítjük 150 fokra.
Egy keverőtálba összekeverjük a mézet, a mustárt, hozzáadjuk a tejszínt, a hús alatt lévő fűszeres vajat, a kakukkfű maradékát, az alaplevet. Egyneműre keverjük, megsózzuk, megborsozzuk.
Egy tepsibe tesszük a húst, köré rakjuk a burgonyát, a hagymát, és a fokhagymagerezdeket. Picit sózzuk, borsozzuk, majd az egészet leöntjuk a mézes mustáros tejszínes szósszal. A tepsit letakarjuk alufóliával, és berakjuk a sütőbe. 90 percig sütjük, majd eltávolítjuk a fóliát, és 200 fokon további 20 perc alatt pirosra sütjük. Tálaláskor apróra vágott petrezselyemmel díszítjük.