Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A legfinomabb gofri

40 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A gofri tészta elkészítéséhez egy nagyobb keverőtálba szitáljuk a lisztet. Hozzáadjuk a sütőport, az egész tojásokat, a vaníliás cukrot, és alaposan összekeverjük.
  2. Ezt követően hozzáadjuk a tejet, a puha margarint, a cukrot, és lehetőség szerint robotgéppel simára keverjük. Palacsintatészta sűrűségű tésztát kell kapnunk. Ha csomómentesre kikevertük a gofritésztát, fél órán át a hűtőben pihentetjük.
  3. A pihentetést követően a gofrisütőt felmelegítjük, majd az olajjal vékonyan kikenjük. Belekanalazunk egy adag tésztát, és szép barnára megsütjük. Folytatjuk a sütést, amíg tart a tésztából.
  4. Az elkészült gofrit lekvárral, nutellával, porcukorral, olvasztott csokival kínáljuk.

    Nézd meg videón, hogy készül a klasszikus gofri:



Megjegyzés

Nagyon gyorsan megvan. Finom, egyszerű laktató étel. Tényleg a legjobb gofri, amit eddig ettünk. - Kiscsimpi

Ezek is érdekelhetnek

Friss