hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szilvás gombóc hagyományosan

MME MME
45 perc
bonyolult
átlagos
10 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás

Elkészítés

  1. A szilvás gombóc elkészítéséhez a burgonyát héjában megfőzzük sós vízben, majd ha megpuhult, forrón megpucoljuk és összetörjük.
  2. A burgonyát a liszttel, a zsírral, a tojással és egy csipet sóval gyorsan összegyúrjuk.
  3. A szilvákat bevágjuk és kimagozzuk, majd egy kockacukrot és kevés fahéjat teszünk a közepükbe.
  4. A tésztát lisztezett felületen fél centi vastag téglalapra nyújtjuk és 10 részre osztjuk. Mindegyik tésztadarabra ráhelyezzük 1 szilvát, majd a tésztát összehajtjuk és gombóccá gyúrjuk úgy, hogy a tészta mindenhol befedje a szilvát.
  5. Ezután forrásban lévő sós vízben kifőzzük 15 perc alatt. Közben a zsemlemorzsát megpirítjuk olajon, majd belehempergetjük a gombócokat.

Nézd meg videón, hogy készül a szilvás gombóc: 

Ezek is érdekelhetnek