hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tepertős pogácsa

MME MME
105 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A tejet meglangyosítjuk, majd a cukorral, illetve az élesztővel elkeverjük. Ezután 20 percig állni hagyjuk, hadd fusson fel.
  2. A tepertőt a borssal aprító gépben pépesítjük.
  3. Ha a fentiekkel elkészültünk, minden hozzávalót a gyúrógépbe tesszük és 13 percig alacsony fordulaton összegyúrjuk, majd letakarva 1 órát kelesztjük.
  4. A tésztát lisztezett deszkán meghajtogatjuk, kb 2 cm vastagra nyújtjuk, majd kés hegyével fél centiméter mélyen kockákat vágunk a tetejére és kiszúrjuk őket.
  5. A kiszúrt pogácsákat sütőpapíros tepsire tesszük, megkenjük tojással, majd ismét kelni hagyjuk kb 40 percet.
  6. 185 fokra előmelegített sütőben 12 perc alatt megsütjük.

Nézd meg videón is, hogyan készül a tepertős pogácsa:

Ezek is érdekelhetnek

Friss