Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

New York-i sajttorta, ahogy Gáspár Bea készíti

MME MME
90 perc
mester
átlagos
12 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A sajttorta elkészítéséhez egy 20 cm átmérőjű kapcsos tortaformát kivajazunk. 
  2. A vajat lassú tűzön folyamatos kevergetés mellett felolvasztjuk. Belekeverjük az apróra tört vagy ledarált kekszet és cukrot. Összedolgozzuk, majd beleszórjuk a tortaforma aljába, és egy kanállal belenyomkodjuk úgy, hogy szilárd réteget kapjunk. 180 fokra előmelgített sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük.
  3. A krémsajtot, a tejszínt vagy a tejfölt, a cukrot a vaníliarúd kikapart magját és a citromhéjat robotgéppel simára keverjük. A tojásokat egyesével beledolgozzuk, és a kekszes alapra simítjuk.
  4. Magas falú tepsibe egy pohár vizet öntünk, és ebbe tesszük az alufóliával betekert tortaformát. A sütő legalsó részén sütjük, és kb. 1 órán át sütjük, amíg meg nem szilárdul a torta. Hagyjuk teljesen kihűlni.
  5. A gyümölcsmázhoz a citromlevet, a vizet és a zselatinport egy lábasban összekeverjük. 80 fokig melegítjük, forralni nem kell. Néhányszor megkeverjük, majd a tűzről lehúzzuk. És 10 percig hagyjuk hűlni. Ezután szépen eloszlatjuk a torta tetején, és legalább egy órára hűtőbe tesszük.

Nézzétek meg videón is, hogyan készíti Gáspár Bea a New Yorki sajttortát

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss