Előkészítjük az alapanyagokat, a szalonnát felkockázzuk, a hagymát félfőre vágjuk, a fokhagymát megpucoljuk és felszeleteljük.
Egy serpenyőben közepes hőmérsékleten elkezdjük a szalonnát pirítani, ha már kissé kiengedte a zsírját, és pirulni kezdett, hozzáadjuk a hagymát és fűszerezzük babérlevéllel.
Ha a hagyma kissé karamellizálódott és enyhén megpirult, hozzáadjuk a fokhagymát, és 2-3 percig kevergetve tovább dinszteljük.
A serpenyőben kis helyet alakítunk ki, ide kanalazzuk a mustárt, ezt is enyhén megpirítjuk, majd az egészet összekeverjük. Fűszerezzük a Worcestershire-szósszal, pirospaprikával, ezzel is alaposan összeforgatjuk a szalonnás-hagymás alapot, végül hozzáadjuk a paradicsompürét.
Elkeverjük, majd jöhet a konzervbab, amit egy kevés lével együtt öntünk az alaphoz. A hagymás babot ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és forrás után 5-6 perc alatt alacsony lángon készre főzzük.