
recept
Egyszerű

Tejberizs
Hozzávalók
Elkészítés
- A tejet és a tejszínt egy fazékba öntjük, egy csipet sóval ízesítjük, hozzáadjuk a mosatlan rizst (szükség van a rizs keményítőtartalmára), és alacsony hőfokon kevergetve főzni kezdjük.
- Ha már melegszik, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a vaníliás cukrot és a barna cukrot, kevergetve lassan felforraljuk. Ezután nincs más dolgunk, csak hogy folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük az édes, illatos tejberizst. Nagyjából 20-25 perc elteltével érjük el a kívánt puha állagot, de főzés közben kóstoljuk meg.
- Az elkészült tejberizst friss erdei gyümölccsel és csokipasztillával megszórva tálaljuk.
- Természetesen fogyaszthatjuk bármilyen más feltéttel, ami ízlésünknek megfelel, vagy ízesíthetjük más fűszerekkel is a tejberizst. Fogyaszthatjuk melegen vagy hidegen egyaránt.
Nézd meg videón is, hogyan készül a tejberizs:





















