Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajttorta (cheesecake)

75 perc
bonyolult
megfizethető
10 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kekszet durvára daráljuk, és összekeverjük a felolvasztott vajjal. Egyenletes belenyomkodjuk egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformába, és 165 fokra előmelegített sütőben (gázsütőn 3-as fokozat) 5 perc alatt aranybarnára sütjük. Kivesszük a sütőből, és hagyjuk kihűlni. 
  2. Kézi robotgéppel simára dolgozzuk a sajtkrémet a cukorral, a liszttel és a tejföllel. Ezután belekeverjük a vaníliás cukrot, belereszeljük a citrom héját, majd egyenként hozzákeverjük a tojásokat. További 2-3 percig keverjük, és amikor a keverék sima és habos, ráöntjük a kihűlt alapra.
  3. A tortát visszatoljuk a 160 fokos sütőbe, és 45 percig sütjük (amíg barna lesz a teteje). Tálaláskor késsel körbevágjuk, kiszedjük a formából, és a tetejét megszórhatjuk porcukorral.

    Még több sajttorta >>> 

    ÍGY LESZ TÖKÉLETES A SAJTTORTA >>> 

    Torták >>>

    Sütés nélküli desszertek >>>

Megjegyzés

Nem baj, ha a belseje nem teljesen szilárd, amikor kivesszük, mert miközben hűl, megkeményedik. A legjobb, ha tálalás előtt egy egész éjszakára a hűtőbe kerülhet. - bali97

Ezek is érdekelhetnek

Friss