Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajttorta (cheesecake)

75 perc
mester
megfizethető
10 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A sajttorta elkészítéséhez a kekszet durvára daráljuk, és összekeverjük a felolvasztott vajjal.
  2. Egyenletesen belenyomkodjuk egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformába, és 165 fokra előmelegített sütőben (gázsütőn 3-as fokozat) 5 perc alatt aranybarnára sütjük. Kivesszük a sütőből, és hagyjuk kihűlni. 
  3. Kézi robotgéppel simára dolgozzuk a sajtkrémet a cukorral, a liszttel és a tejföllel. Ezután belekeverjük a vaníliás cukrot, belereszeljük a citrom héját, majd egyenként hozzákeverjük a tojásokat. További 2-3 percig keverjük, és amikor a keverék sima és habos, ráöntjük a kihűlt tortaalapra.
  4. A tortát visszatoljuk a 165 fokos sütőbe, és 45 percig sütjük (amíg barna lesz a teteje).
  5. Az elkészült sajttortát tálaláskor késsel körbevágjuk, kiszedjük a formából, és a tetejét megszórhatjuk porcukorral.

Megjegyzés

Nem baj, ha a belseje nem teljesen szilárd, amikor kivesszük, mert miközben hűl, megkeményedik. A legjobb, ha tálalás előtt egész éjszakára a hűtőbe kerül. - bali97

Ezek is érdekelhetnek

Friss