Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kínai szezámmagos csirke

60 perc
mester
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Allergén tartalom: Szezámmag

Elkészítés

  1. A csirkemellet felcsíkozzuk, sózzuk, felhasználásig félretesszük.
  2. Egy keverőtálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a keményítőt, a szódabikarbónát, a tojást, a vizet, az olajat és egy csipet sót, majd csomómentesre keverjük. Sűrűbb palacsintatészta-állagot kell elérnünk – ha kevés a folyadék, pótoljuk, ha híg, akkor lisztet adjunk hozzá.
  3. Egy wokban olajat forrósítunk. A hőmérséklet akkor jó, ha a tésztaalapból pár cseppet az olajba cseppentünk, és a cseppek felhabzanak, sülni kezdenek.
  4. A csirkecsíkokat jó alaposan beleforgatjuk a tésztamasszába, és a bundázott csíkokat egyesével, gyors mozdulattal az olajba helyezzük. Kb. 2 perc után csökkentünk egy kicsit a sütési hőmérsékleten, és 4-5 perc alatt aranybarnára sütjük a falatokat. Szűrőkanállal kivesszük, lecsepegtetjük, és papírra helyezzük.
  5. Egy serpenyőben 1 ek olajat kezdünk melegíteni, erre kanalazzuk a paradicsompürét. Ha kicsit lepirult, hozzáadjuk a ketchupot, az ecetet, a mézet és a sót. Hozzáöntünk 1 dl vizet, és elkezdjük forralni.
  6. Ha a víz elforrt és a szósz buborékos, ragacsos állagú, beleszórjuk a szezámmagot, végül a csirkefalatokat. Jó alaposan összeforgatjuk, hogy mindenhol bevonja a máz a csirkét.
  7. Melegen, jázminrizzsel tálaljuk. 

Nézd meg videón, hogy készül a kínai szezámmagos csirke:

Megjegyzés

Tipp: Csípősen is készíthetjük, ha a mázhoz ízlés szerint csilit teszünk. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss