hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombapaprikás tejföllel

MME MME
40 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. A tejfölös gombapaprikás elkészítéséhez a megtisztított és apró kockára vágott vöröshagymát olajon megdinszteljük. Ha elkészült, meghintjük a fűszerpaprikával, és hozzáadjuk a sűrített paradicsomot is, jól elkeverjük.
  2. Hozzáadjuk a szeletelt gombát, megsózzuk, megborsozzuk, és fedő alatt megpároljuk. Ha nem enged elég vizet, ezt pótolhatjuk egy kevés víz hozzáadásával.
  3. Közben a tejfölt csomómentesre keverjük a liszttel és egy kevés vízzel. Miután a gomba kellően összeesett és megpuhult, belekeverjük a tejfölt is.
  4. Köretnek jól illik mellé rizs, galuska, de egészségesebb változatként a bulgurral is remek párost alkotnak. És persze friss házi kenyérrel is érdemes megkóstolni.

Nézzétek meg videón, hogyan készül a tejfölös gombapaprikás

Ezek is érdekelhetnek

Friss