hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gulyásleves, ahogy anyukám készíti

MME MME
110 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Zeller

Elkészítés

  1. A gulyásleves elkészítéséhez a vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, és a répákat karikára, a többit nagyjából egyforma kockára vágjuk. A húst akkorára kockázzuk, mint a zöldségeket. 
  2. Egy nagyobb fazékban felolvasztjuk a zsírt, majd megdinszteljük rajta a hagymát. Rátesszük a felkockázott sertéshúst, majd fehéredésig pirítjuk. Ekkor megsózzuk, megborsozzuk, meghintjük pirospaprikával és köménnyel, beletesszük a babérlevelet, majd gyors mozdulatokkal összekeverjük. Felöntjük 3 liter langyos vízzel, beletesszük a répákat, a paradicsomot és a zellert, és közepes lángon addig főzzük, amíg a megpuhul a hús. 10 perccel a főzés vége előtt beletesszük a krumplit.
  3. A tojásból és a lisztből galuskatésztát készítünk, majd a lobogva forró levesbe szaggatjuk. Ha a galuskák feljönnek a leves felszínére, keverünk rajta egyet, és lehúzzuk a tűzról. Tálalás előtt kb. egy 20 percet pihentetjük a gulyáslevest, hogy még inkább összeérjenek az ízek.

Nézzétek meg videón, hogyan készül a gulyásleves sertéshúsból:

Ezek is érdekelhetnek

Friss