Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gulyásleves, ahogy anyukám készíti

MME MME
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, és a répákat karikára, a többit nagyjából egyforma kockára vágjuk. A húst akkorára kockázzuk, mint a zöldségeket. 
  2. Egy nagyobb fazékban felolvasztjuk a zsít, majd megdinszteljük rajta a hagymát. Rátesszük a felkockázott sertéshóst, majd fehéredésig pirítjuk. Ekkor sózzuk, és pirospaprikával meghintjük, és gyors mozdulatokkal összekeverjük, majd felöntjük 3 liter langyos vízzel, beletesszük a zöldségeket, és közepes lángon addig főzzük, amíg a meg nempuhul  ahús.
  3. A tojásból és a lisztből galuskatsztát készítünk, majd a lobogva forró levesbe szaggatjuk. Ha a galuskák feljönnek a leves felszínére, keverünk rajta egyet, és lehúzzuk a tűzról. Tálalás előtt kb. egy 20 percet pihentetjük a gulyáslevesünket.


Ezek is érdekelhetnek

Friss