Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Eredeti tiramisu

MME MME
6 4.2/5
30 perc
egyszerű
megfizethető
8 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A tiramisu eredeti receptje szerint első lépésként a tojásokat kettéválasztjuk.
  2. A tojássárgáját habosra kikeverjük a cukkorral, hozzáadjuk a rumot, végül pedig a mascarponét, és addig keverjük, míg sima és kissé habos krémet kapunk.
  3. A tojásfehérjéből robotgéppel kemény habot verünk, majd óvatosan belekeverjük a mascarponés krémbe.
  4. Lefőzzük a kávét. Amikor langyosra hűlt, belemártjuk a babapiskótákat úgy, hogy félig átázzanak.
  5. Belehelyezzük a babapiskótákat egy sorban egy kisebb tepsibe, vagy üvegtálba. Rásimítjuk a krém felét, erre teszünk még egy réteg kávéba áztatott babapiskótát, és végül a maradék krémmel befedjük.
  6. Minimum 2 órát hűtőszekrényben állni hagyjuk. Közvetlenül a tálalás előtt a tetejére kakaóport szórunk.


Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss