Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keresd a piros alma logót: hazai finomságok a SPAR polcain

default user icon
MME
A SPAR Magyarország fontos küldetésének érzi, hogy a Régiók Kincsei programjával a hazai kistermelők piacra jutását segítse. A programnak hála az üzletek polcain már ötszáznál is több magyar vállalkozás által előállított termék közül válogathatunk a legkülönbözőbb termékkategóriákban.

A Régiók Kincsei programját 2021-ben indította el a SPAR Magyarország azzal a céllal, hogy a helyi kistermelők kiváló minőségű, kézműves termékeinek piacra juttatását segítse. A vállalat hat megyei jogú városban, – Székesfehérváron, Zalaegerszegen, Hódmezővásárhelyen, Nyíregyházán, Pécsett és Győrben - valamint Budapesten hozott létre olyan központokat, ahol mikro- és kisméretű vállalkozások, termelők, kézműves cégek, kis borászatok és sörfőzdék az adott régió számára értékesíteni tudják termékeiket.

A programba csak Magyarországon gyártott, lehetőleg hazai alapanyagból készült termékek kerülhetek be, továbbá fontos, hogy az kötődjön az adott régióhoz, a gyártó pedig értéket teremtsen vele. Ennek köszönhetően a helyi partnerek lehetőséget kapnak, hogy az adott régiós központ néhány tíz kilométeres vonzáskörzetéből, a szállítási láncokat lerövidítve, minél kisebb környezeti terhelést okozva tudják folyamatosan beszállítani magas minőségű termékeiket.

A vásárlók a tapasztalatok szerint megkedvelték az egyedi, jellemzően kis darabszámban készülő élelmiszereket, a vállalkozásoknak a SPAR pedig lehetőséget teremtett arra, hogy ne csak a kistermelői piacokon, hanem Magyarország egyik legnagyobb hazai üzletláncának partnereként, szélesebb közönség elé kerülve mutathassák be az általuk előállított termékeket.

A SPAR Magyarország jelenleg 100 beszállító több mint 500 termékét forgalmazza a program keretében

A tejtermékek, tészták, borok, húskészítmények, lekvárok, mézek mellett hidegen sajtolt olajok, kézműves sörök, borok, befőttek, savanyúságok, tészták és édességek találhatóak meg a Régiók Kincsei választékában. A visszajelzések szerint kifejezetten kelendőek a hagyományos technológiával előállított termékek. A vidéki termelőket és kisvállalkozásokat segítő programban résztvevő cégek együttesen több mint 600 főt foglalkoztatnak, és olyan kistérségekben is támogatják a munkahelyek megőrzését és a munkahelyteremtést, ahol kevésbé vannak jelen nagyobb vállalkozások.

Ha te is szívesen válogatnál a Régiók Kincsei program termékei közül, akkor a „piros alma” logóról ismerheted fel azokat a hiper- és szupermarketekben.

Bővebb információ: https://www.spar.hu/regiokkincsei

(X)

Ezek is érdekelhetnek

Friss