Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pehelykönnyű hajtogatott burgonyás pogácsa

default user icon
MME
85 perc
rafinált
átlagos
8 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A burgonyás pogácsa tésztájához a burgonyákat héjában megfőzzük, majd meghámozzuk és átttörjük.
  2. Az élesztőt a langyos cukros tejben felfuttatjuk.
  3. A lisztet a robotgép táljába szitáljuk, belekeverjük a sót. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a tojást, a zsírt, a főtt krumplit, és alaposan kidagasztjuk.
  4. A tésztát kelesztőtálba tesszük, és letakarva kelni hagyjuk 1 órán át.
  5. A megkelt tésztát enyhén lisztezett munkalapra borítjuk, kinyújtjuk, majd előbb félbe, majd mindkét oldalát középre hajtjuk. Így hat réteget kapunk.
  6. Pihentetés nélkül ismét kinyújtjuk kb. 2 cm vastagra.
  7. Éles késsel bekockázzuk a tetejét, majd 3-4 cm-es pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk (kb. 40 db pogácsánk lesz).
  8. A pogácsákat szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, és letakarva hagyjuk 10-15 percig kelni.
  9. A megkelt pogácsákat lekenjük a tojásos tejjel, majd 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Nézzétek meg videón, hogyan készül a pehelykönnyű burgonyás pogácsa:

Ezek is érdekelhetnek