Mindmegette.hu
Recept
Nagy Jázmin
Cikk
MME
Ha sütésre készülődve döbbenünk rá, hogy a konyhai mérleg elromlott, vagy eleve nincs is a háztartásban, akkor jönnek igazán jól az úgynevezett bögrés receptek - és bármilyen hihetetlen, tortát is lehet készíteni ezzel a módszerrel! Mutatunk egy mennyei, tejszínhabos krémmel töltött kakaós bögrés torta-változatot!
Recept válogatás
A rebarbara néhány éve reneszánszát éli. Újra divatba jöttek a savanykás zöldséggel készített desszertek, a különféle kompótok, mártások, szörpök és piték. A friss rebarbara viszonylag gyorsan romlik, így ha lehet, minél hamarabb használjuk fel. Mutatjuk is, hogyan, íme a legjobb receptek!
Listeria szennyezettség miatt kivonta a forgalomból az Auchan saját márkás, szeletelt disznósajtját a Nébih. A hivatal arra kéri a vásárlókat, vigyék vissza a terméket az üzletekbe.
A szezon slágere az eper, amit nem tudunk megunni. Ha pedig frissen nem sikerül elfogyasztani, süthetünk belőle isteni finomságokat. Az epres sütikből mutatunk olyan recepteket, amiket érdemes kipróbálni!
Hamarosan eljön az az időszak, amikor huzamosabb ideig lesz meleg. Ilyenkor éjszaka sem tud lehűlni az otthonunk, ennek köszönhetően pedig pokol a sütés-főzés. Nos, ezért használjuk ki ezt a kicsi időt, amíg kellemes a konyha klímája, mert utána már leginkább csak a kímélő, főzés, vagy a sütés nélküli receptek, esetleg a bográcsos, vagy grilles kaják jöhetnek szóba a szabadban. Addig viszont itt egy szuper dupla menüsor hétvégére, amitől tuti jól laksz, ha egy frankó házi ebédre pályázol.
Hogyan készítsünk pozsonyi kiflit, islert, puncstortát vagy aranygaluskát? Mitől lesz magas és szellős a piskóta vagy omlós a linzertészta? Hogyan készül az égetett tészta vagy a fonott kalács? Sütisuli néven indított videósorozatunkban minden sütéssel kapcsolatos kérdésedre választ kaphatsz. Farkasinszki Ildikó, süticoach, a Grill-ázs Sütisuli alapítója megmutatja a desszertkészítés csínját-bínját egészen az alapoktól.
Mindmegette Magazin
DÖMÖTÖR VIOLA
Egy jól felszerelt konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül. Jó fűszerezéssel még az olyan egyszerű ételek is, mint a sült hús vagy a párolt zöldségek is különlegessé varázsolhatók. De néha sajnos előfordul, hogy főzés közben jövünk rá, elfogyott az a fűszer, amit a recept megkíván. Mit tehetünk? Rohanhatunk a boltba, vagy helyettesíthetjük mással.
A legegyszerűbb alapanyagokból villámgyorsan varázsolhatsz valami finomságot. Senkinek nem kell tudnia, hogy bögrékkel méred a hozzávalókat, és pár perc alatt állítod össze a tésztát, a lényeg, hogy mindenkinek ízlik. Válogass a legjobb bögrés receptjeinkből!
Az új műanyag edények mindig olyan tökéletesnek tűnnek: illatosak, sehol egy karc, folt... Néhány használat után azonban jönnek a kellemetlen szagok és minél tovább használjuk őket, annál durvább lesz a helyzet. És ki szeretné a sajttortát fokhagymaillatú edénybe tárolni? Szerencsére léteznek vegyszermentes módszerek a dobozok szagtalanítására.
Az ébredő erdő, az erőre kapó tavasz illatával megjelent végre a tavasz első hírnöke: a medvehagyma, amely friss, zamatos ízt hoz a hosszú tél után. Őt követi a többi tavaszi frissességet hozó zöldség: újhagyma, spenót, sóska és a zsenge tök, amelyekkel új ízeket, a tavasz frissességét hozzák az asztalunkra. Ehhez mutatunk több mint száz bevált receptet!
Kard Sándorné
Ha nyáron beülnénk egy étterembe a Balatonon, készüljünk fel rá, hogy a "ketté tálalás" díja is felbukkanhat a számlán.
A tészta a viszonylag olcsó és gyorsan elkészíthető ételek közé tartozik. Nemcsak a háziasszonyok szeretik, hanem gyakran kerül az iskolában is az ebédlőasztalra, mivel végtelenségig variálható. Káposztás, grízes, túrós, húsos, krumplis. Nektek melyik a kedvencetek?