Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Magyaros tepsis krumpli

MME MME
1 3.7/5
60 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1.  hagymát apróra vágjuk, a sonkát és a szalonnát felkockázzuk. A burgonyát és a kolbászt vékony karikákra szeleteljük. 
  2. A hagymát az olajon aranysárgára pirítjuk, megszórjuk liszttel és fél percig pirítjuk. Ekkor megszórjuk a pirospaprikával is, elkeverjük, majd rögtön felöntjük a tejjel, és felforraljuk.
  3. Egy nagyobb méretű tűzálló edénybe (vagy tepsibe) rétegezzük a nyers krumpliszeleteket, a kolbászt, a szalonnát és a sonkát. Minden réteget megsózunk, és meglocsolunk a hagymás-paprikás tejjel. Így folytatjuk, amíg elfogynak a hozzávalók. A tetejére hagymás-paprikás tejet öntünk.
  4. Előmelegített sütőbe tesszük, és 180 fokon kb. 30 percig sütjük. Mikor már majdnem kész, megszórjuk a sajttal, visszatoljuk a sütőbe, és további 5 percig sütjük.

9 EGYSZERŰ ÉS ELLENÁLLHATATLAN KRUMPLIS EGYTÁLÉTEL >>> 

TEPSIS ÉS RAKOTT KRUMPLI: 13 OLCSÓ ÉS EGYSZERŰ BURGONYÁS ÉTEL >>> 

14 OLCSÓ ÉS GYORS VACSORA HÓ VÉGÉRE, AMIVEL MINDEKI JÓL LAKIK! >>> 

Megjegyzés

Csak azt tudom mondani mint itt a saját receptjéről mindenki: isteni! Elég nehéz étel, de megéri!
A liszt-szórást nem szabad kihagyni, különben könnyen tejes krumplilevesnek titulálható. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss