Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Eredeti cézársaláta

MME MME
30 perc
egyszerű
megfizethető
2 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Hal
  • Mustár

Elkészítés

  1. A római salátát leveleire bontjuk, alaposan megmossuk, salátacentrifugával megszárítjuk, vagy konyhai papatörlőre rakjuk, és a vizet letöröljük róla. A salátának szánt fokhagymagerezdet átnyomjuk egy fokhagymanyomó segítségével. A tojásokat feltörjük, a sárgájukat elválasztjuk a fehérjétől. A parmezánt lereszeljük, vagy használhatunk a boltban is kapható reszelt parmezánt.
  2. Egy serpenyőben, kevés olívaolajon egy gerezd hámozatlan fokhagymával a bagettszeletek mindkét oldalát pár perc alatt megpirítjuk közepes fokozaton. Az elkészült pirítósokat tálalásig félretesszük.
  3. Egy nagyobb méretű edénybe rakjuk a szardellaszeleteket és a dijoni mustárt, fa keverőkanállal pépesíteni kezdjük. (Úgy is a tálba tehetjük a szardellaszeleteket, hogy előtte késsel finomra vágjuk.)
  4. Hozzáadjuk az átnyomott fokhagymát, majd következnek a tojássárgáják és a lime kifacsart leve. Ízesítjük frissen őrölt borssal, a Worcestershire-szósszal, és ízlés szerint megsózzuk, közben átkeverjük. Végül folyamatos kevergetés mellett vékony sugárban hozzáöntjük az olívaolajat, és az egészet krémes állagúra keverjük. Legvégül hozzákanalazzuk az apróra reszelt parmezánt, jól elkeverjük ezt is.
  5. Az így elkészült öntethez hozzáadjuk a salátaleveleket, és jó alaposan összeforgatjuk, úgy, hogy minden levelet alaposan fedjen az öntet.
  6. Tálaláskor egy tálra halmozzuk a salátát, a tetejére rakjuk a ropogós bagetteket, az egészet megkoronázzuk reszelt parmezánnal, és már fogyaszthatjuk is.

Nézd meg videón, hogyan készül az eredeti cézársaláta:

Ezek is érdekelhetnek

Friss