hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Grillezett karfiolsaláta

MME MME
45 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók
Allergének
  • Tojás
  • Mustár

Elkészítés

  1. Az öntethez tojássárgáját enyhén megsózunk, és robotgép habverőjével krémesre keverjük. Az olajat először cseppenként, majd nagyobb adagokban a mártásba dolgozunk. A lereszelt fokhagymával, mustárral, sóval, borssal és ecettel ízesítjük. Mielőtt ráöntenénk a zöldségekre 30 percig, hűtőben állni hagyjuk! 
  2. A sütőt 220 fokra előmelegítjük. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
  3. A karfiolsalátához egy nagy tálba beleöntjük a virágokra szedett karfiolt, a nagyobb darabra vágott répát, a paradicsomot. Megszórjuk a fűszerekkel, majd meglocsoljuk az olajjal, és alaposan összeforgatjuk. A zöldségeket átöntjük a kibélelt tepsibe, lehetőleg úgy, hogy ne fedjék egymást, és 200 fokon 20-25 percig sütjük.  
  4. A hagymát vékony szeletekre vágjuk, egy tálba öntjük, majd apróra vágott petrezselymet szórunk mellé. Erre öntjük a sütőből kivett, grillezett zöldségeket. Összeforgatjuk őket, majd leöntjük a hűtőből kivett öntettel. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss