Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Grillezett karfiolsaláta

MME MME
45 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók
  • A salátához:
  • 5 db koktél paradicsom
  • 1 fej karfiol
  • 3 db répa
  • 1 ek római kömény
  • 2 tk paprika
  • bors
  • petrezselyem
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 fej lilahagyma (kisebb)
  • Az öntethez:
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db tojássárgája
  • 2 dl olaj
  • 1 tk mustár
  • bors
  • 1 tk ecet

Elkészítés


  1. Az öntetheztojássárgáját enyhén megsózunk, és robotgép habverőjével krémesre keverjük.Azolajat először cseppenként, majd nagyobb adagokban a mártásba dolgozunk. A lereszelt fokhagymával, mustárral, sóval, borssal és ecettel ízesítjük. Mielőtt ráöntenénk a zöldségekre 30 percig, hűtőben állni hagyjuk! 
  2. A sütőt 220 fokra előmelegítjük. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
  3. Egy nagy tálba beleöntjük a virágokra szedett karfiolt, a nagyobb darabra vágott répát, a paradicsomot. Megszórjuk a fűszerekkel, majd meglocsoljuk az olajjal, és alaposan összeforgatjuk. A zöldségeket átöntjük a kibélelt tepsibe, lehetőleg úgy, hogy ne fedjék egymást, és 200 fokon 20-25 percig sütjük.  
  4. A hagymát vékony szeletekre vágjuk, egy tálba öntjük, majd apróra vágott petrezselymet szórunk mellé. Erre öntjük a sütőből kivett, grillezett zöldségeket. Összeforgatjuk őket, majd leöntjük a hűtőből kivett öntettel.

 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss