Amikor felforrt, hozzáadjuk a vízzel átöblített és lecsöpögtetett rizst. Közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, amíg a rizsszemek megpuhulnak (rizstől függően nagyjából 20-25 perc). A tűzhelyről levéve hűlni hagyjuk az elkészült tejberizst.
Közben a tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgával alaposan elkeverjük a kristálycukrot és a vaníliás cukrot, majd kézimixerrel világosodásig habosítjuk.
A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.
A kihűlt tejberizsbe keverjük a cukros tojássárgáját, majd hozzáforgatjuk óvatosan a tojáshabot is.
Kivajazott és zsemlemorzsával megszórt, hőálló edénybe öntjük a masszát, majd 175 fokra előmelegített sütőben, kb. 35 perc alatt készre sütjük.
A rizskochot hagyjuk a formában kihűlni. Langyosan és hidegen egyaránt nagyon finom. Baracklevárral, csokiöntettel, porcukorral meghintve kínálhatjuk.
NÉZD MEG VIDEÓN, HOGYAN KÉSZÜL A NAGYI FÉLE RIZSKOCH VAGY RIZSFELFÚJT