Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rizskoch, ahogy a nagyi készítette

Hozzávalók

Elkészítés

  1.  A tejet egy nagyobb lábasban felmelegítjük, majd, ha forr, hozzáadjuk a rizst. Közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, amíg a rizsszemek megpuhulnak (kb. 20 perc). A tűzhelyről levéve hűlni hagyjuk.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, a tojássárgájába keverjük a kristálycukrot és a vaníliás cukrot, majd kézimixerrel összekeverjük. A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.
  3. A kész tejberizsbe  belekeverjük a cukros tojássárgáját, majd hozzáforgatjuk óvatosan a tojáshabot is. 
  4. Kivajazott, és zsemlemorzsával megszórt, hőálló edénybe öntjük a masszát, és a 175 fokra előmelegített sütőben, kb. 30 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk a formában kihűlni.

RIZSKOCH ÉS RIZSFELFÚJT: 13 IMÁDNIVALÓ RECEPT! >>> 

TEJBERIZS, RIZSKOCH ÉS MÁS RIZSES DESSZERTEK >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss