Rizskoch, ahogy a nagyi készítette

60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A tejet egy nagyobb lábasban felmelegítjük.
  2. Amikor felforrt, hozzáadjuk a vízzel átöblített és lecsöpögtetett rizst. Közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, amíg a rizsszemek megpuhulnak (rizstől függően nagyjából 20-25 perc). A tűzhelyről levéve hűlni hagyjuk az elkészült tejberizst.
  3. Közben a tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgával alaposan elkeverjük a kristálycukrot és a vaníliás cukrot, majd kézimixerrel világosodásig habosítjuk.
  4. A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.
  5. A kihűlt tejberizsbe keverjük a cukros tojássárgáját, majd hozzáforgatjuk óvatosan a tojáshabot is.
  6. Kivajazott és zsemlemorzsával megszórt, hőálló edénybe öntjük a masszát, majd 175 fokra előmelegített sütőben, kb. 35 perc alatt készre sütjük.
  7. A rizskochot hagyjuk a formában kihűlni. Langyosan és hidegen egyaránt nagyon finom. Baracklevárral, csokiöntettel, porcukorral meghintve kínálhatjuk.

NÉZD MEG VIDEÓN, HOGYAN KÉSZÜL A NAGYI FÉLE RIZSKOCH VAGY RIZSFELFÚJT

 

Ezek is érdekelhetnek