hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rizskoch, ahogy a nagyi készítette

60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1.  A rizskoch elkészítéséhez tejet egy nagyobb lábasban felmelegítjük.
  2. Amikor felforrt, hozzáadjuk a rizstKözepes lángon, folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, amíg a rizsszemek megpuhulnak (rizstől függően nagyjából 20-25 perc). A tűzhelyről levéve hűlni hagyjuk az elkészült tejberizst.
  3. A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgával alaposan elkeverjük a kristálycukrot és a vaníliás cukrot, majd kézimixerrel világosodásig habosítjuk.
  4. A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.
  5. A kész és kihűlt tejberizsbe  belekeverjük a cukros tojássárgáját, majd hozzáforgatjuk óvatosan a tojáshabot is. 
  6. Kivajazott, és zsemlemorzsával megszórt, hőálló edénybe öntjük a masszát, majd 175 fokra előmelegített sütőben, kb. 35 perc alatt készre sütjük.
  7. A rizskochot hagyjuk a formában kihűlni. Langyosan és hidegen egyaránt nagyon finom. Baracklevárral, csokiöntettel, porcukorral meghintve kínálhatjuk.

Ezek is érdekelhetnek