Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egyszerű rakott kel

75 perc
rafinált
átlagos
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A káposzta torzsáját kivágjuk, aztán a káposztát nagy cikkekre vágjuk és sós vízben 15-20 percig főzzük. Leszűrjük róla a vizet, a káposztát lazán kinyomkodjuk. A rizst a szokott módon megpároljuk 2 rész vízben. A vöröshagymát apróra vágjuk.
  2. Az olajon megdinszteljük a hagymát, rátesszük a húst, sózzuk, borsozzuk, és addig pároljuk, míg a saját leve elfő. Megszórjuk a paprikával, és kevés vizet aláöntve puhára pároljuk.
  3. Egy tepsi aljára tesszük a káposzta felét, ráterítjük a párolt rizs nagyrészét, megkenjük tejföllel, majd rátesszük a húst, rétegezzük újból rizzsel, végül befedjük a maradék káposztával, és meglocsoljuk a tejföllel.
  4. Sütőben 180 fokon 35-40 perc alatt készre sütjük. 

HÉTVÉGI MENÜ: 3 ISTENI RAKOTT KEL, AMIVEL A NAGYIT IS LEPIPÁLOD! >>> 

AZ EZERARCÚ KELKÁPOSZTA - A LEGJOBB RECEPTEK EGY HELYEN >>> 

13 KIADÓS RAKOTTAS RECEPT HÓVÉGI VACSORÁKHOZ >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss