Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rakott kel laktóz- és gluténmentesen

60 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A káposztát leveleire szedjük, a vastag torzsáit kivágjuk. Egy lábos hideg vízbe tesszük a káposztaleveleket, megsózzuk, megszórjuk kevés őrölt köménnyel, és puhára főzzük. Időként lenyomkodjuk a leveleket, ha felpúposodnak. Amikor megpuhultak, leszűrjük és egy pillanatra a hideg víz alátartjuk a leveleket.
  2. A basmati rizst puhára főzzük. Az apróra vágott hagymát zsiradékon megpirítjuk, hozzákeverjük a darált húst, megsózzuk, ízlés szerint fűszerzzük, és hozzáadjuk a fokhagymát. Fedő alatt készre pároljuk. 
  3. A darált húst összekeverjük a főtt rizzsel. A tepsit kikenjük olajjal, és gazdagon kibéleljük a káposztalevelekkel. Húsos rizst szedünk rá, majd újra a káposztalevelek következnek, ezután a húsos rizs, és így tovább.
  4. A laktózmentes tejfölbe kevés pirospaprikát, borsot, és ha szükséges, egy kevés sót teszünk. Ezzel picit meglocsoljuk a rétegek között, majd újra jöhet a káposzta és a húsos rizs. Káposztával zárjuk a rétegezést, és tenyérrel lenyomkodjuk a tetejét.
  5. A fűszeres, laktózmentes tejfölt egyenletesen eloszlatjuk a tetején, majd a sütőben 190 fokon 20-25 perc alatt megsütjük.

AZ EZERARCÚ KELKÁPOSZTA - A LEGJOBB RECEPTEK EGY HELYEN >>> 

9 ELLENÁLLHATATLAN VARIÁCIÓ KELKÁPOSZTÁBÓL, AMIT MUSZÁJ MEGKÓSTOLNOD! >>> 

3 ISTENI RAKOTT KEL, AMIVEL A NAGYIT IS LEPIPÁLOD! >>> 

Megjegyzés

Aki szereti, sütés előtt étrendjének laktózmentes sajttal megszórhatja a tetejét. - hantoandrea

Ezek is érdekelhetnek

Friss