Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pincepörkölt csülökből és lapockából

MME MME
> 90 perc
rafinált
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • 35 dkg vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db lecsópaprika
  • 1 db paradicsom
  • 1/2 kg csont nélküli bőrös sertéscsülök
  • 1/2 kg sertéslapocka
  • 7,5 dkg sertészsír
  • 1,5 dkg pirospaprika
  • 1,2 dkg só
  • 1/2 csapott tk tört fekete bors
  • 1/2 csapott tk őrölt köménymag
  • 2 db babérlevél
  • 1 dl száraz vörösbor
  • 70 dkg burgonya

Elkészítés

  1. A kétféle hagymát megtisztítjuk és finomra vágjuk. A paprikát és a paradicsomot megmossuk. A paprikát kicsumázzuk, felkockázzuk, a paradicsomot cikkekre vágjuk.
  2. A kétféle húst megmossuk, mindkettőt 2 cm-es kockákra vágjuk. Egy lábasban felforrósítjuk a zsírt. Megfonnyasszuk rajta a kétféle hagymát. Hozzáadjuk a felkockázott paprikát, 10 percig dinszteljük. Meghintjük a pirospaprikával, gyors mozdulatokkal elkeverjük. Hozzáadjuk a paradicsomot, és jól elkeverjük, hogy a paradicsom egy kis levet eresszen.
  3. A hagymás alaphoz adjuk a felkockázott csülköt és lapockát. Felöntjük az egészet annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Megsózzuk, meghintjük a borssal, a köménnyel, hozzáadjuk a babérlevelet. 2 órán keresztül főzzük, közben a krumplit meghámozzuk, cikkekre vágjuk
  4. A pörköltet felöntjük a borral, hozzáadjuk a krumplit, és főzzük további kb. 30 percig, amíg a krumpli megpuhul.

Videó! Így készítheted el a pincepörköltet! >>>

11 PAPRIKÁS ÉS PÖRKÖLT, AMINEK NEM LEHET ELLENÁLLNI! >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss