Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Avokádókrém recept
Avokádókrém
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Birsalmabefőtt recept
Birsalmabefőtt
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen recept
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen
Mákos guba  recept
Mákos guba
Métereskalács-torta recept
recept
Mester
Glutént tartalmazó gabonafélékTojásTej

Métereskalács-torta

90 perc
12 adag
Költséges
2024. 03. 18.

Elkészítés

  1. Először elkészítjük a rózsaszín krémet. Ehhez felforraljuk a tejet, egy pár kanál plusz tejben kikeverjük a pudingport, majd a forró tejhez öntjük és sűrűre főzzük.
  2. Még melegen hozzákeverjük a rumot/aromát, a puha vajat és a porcukrot.
  3. Picit hülni hagyjuk a krémet, közben pedig leturmixoljuk és átszűrjük a fagyasztott bogyós gyümölcsöket.
  4. A krémhez adjuk a gyümölcspürét, a mascarponét, majd csomómentesre keverjük.
  5. Az elkészült krémet pár órára hűtőbe tesszük.
  6. Amíg a krém lehűl, megsütjük a piskótákat. A sütőt előmelegítjük 175 fokra. A tojásokat kettéválasztjuk.
  7. A porcukrot a tojássárgákkal kihabosítjuk, míg szép világos színű lesz, majd felváltva, apránként hozzácsorgatjuk az olajat és a vizet.
  8. A tojásfehérjéket egy csipet sóval laza habbá verjük, majd több részletben a sárgájás masszához forgatjuk. Ügyeljünk arra, hogy ne törjük össze, maradjon levegős.
  9. Átszitáljuk a lisztet és a sütőport, majd több adagban a tésztához keverjük.
  10. A tészta felét egy kivajazott-kilisztezett, 20 cm átmérőjű tortaformába öntjük, és az előmelegített sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.
  11. A maradék tésztához hozzákeverjük a kakaóport, valamint a plusz olajat és a vizet. Ezt is egy 20 cm-es tortaformába öntjük, és készre sütjük.
  12. A kész piskótákat a sütőből kivéve azonnal fejtetőre fordítjuk, hagyjuk tejesen kihűlni, és csak ekkor vesszük ki őket a formából. Amikor már teljesen kihűltek, mindkét piskótát félbevágjuk, így összesen 4 rétegünk lesz.
  13. A kihűlt, félbevágott piskótaszeleteket felváltva megkenjük a kihűlt krémmel. Tehát először egy kakaós, utána egy sima, majd ismét egy kakaós, s végül sima piskótát rétegezünk a krémmel egymásra.
  14. Az emeletes tortát fagyasztóba tesszük 30-40 percre, közben pedig elkészítjük a csokimázat. Azért érdemes hűteni, mert így az olvasztott csoki gyorsan megköt rajta.
  15. A mázhoz a csoki kétharmadát a habtejszínnel és a vajjal vízgőz felett összeolvasztjuk. Amikor teljesen folyékony, levesszük a tűzről, hozzáadjuk a csoki maradékát, és teljesen egyneműre keverjük.
  16. A tortát elővesszük a fagyasztóból, rácsra tesszük, majd körben leöntjük a csokoládémázzal. Pár percet száradni hagyjuk, majd negyed órára fagyasztóba tesszük, hogy jobban tudjuk szeletelni.
  17. Ha szeretnénk díszíteni a tetejét, azt még a kifagyasztás előtt tegyük meg.
  18. A kész tortát forró vízbe mártott késsel szeletelhetjük.

Nézd meg videón, hogy készül a métereskalács-torta:

Recept értékelése

Ajánljuk még

Eszterházy-torta
Recept
Mester

Eszterházy-torta

120 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Bazsalikomos-paradicsomos csirkés tészta
Recept
Egyszerű

Bazsalikomos-paradicsomos csirkés tészta

45 perc
|
4 adag
|
Átlagos
SÁNDOR ADRIENN szerző profilképe

SÁNDOR ADRIENN

Hagyományos aranygaluska vaníliasodóval
Recept
Mester

Hagyományos aranygaluska vaníliasodóval

105 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Ropogós karfiolszárnyak
Recept
Egyszerű

Ropogós karfiolszárnyak

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Elronthatatlan kocsonya
Recept
Mester

Elronthatatlan kocsonya

180 perc
|
6 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Eszterházy-torta
Recept
Rafinált

Eszterházy-torta

120 perc
|
10 adag
|
Átlagos
Andrea Bende szerző profilképe

Andrea Bende

Sajtszószos rakott krumpli
Recept
Bonyolult

Sajtszószos rakott krumpli

50 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Tartalmas bableves füstölt hússal
Recept
Mester

Tartalmas bableves füstölt hússal

120 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Hasonló receptek

Túrós-sonkás-medvehagymás fonott kalács recept
Recept
Bonyolult

Túrós-sonkás-medvehagymás fonott kalács

120 perc
|
6 adag
|
Költséges
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Húsvéti ostoros kalács recept
Recept
Egyszerű

Húsvéti ostoros kalács

90 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Drezdai kalács (Stollen) egyszerűen recept
Recept
Mester

Drezdai kalács (Stollen) egyszerűen

65 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Pataky Krisztina szerző profilképe

Pataky Krisztina

Fekete-erdő torta recept
Recept
Mester

Fekete-erdő torta

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Almáspite-torta recept
Recept
Rafinált

Almáspite-torta

120 perc
|
12 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Oreo kekszes túrótorta recept
Recept
Rafinált

Oreo kekszes túrótorta

65 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Friss receptek

Almás-mákos rakott tészta recept
Recept
Egyszerű

Almás-mákos rakott tészta

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Szabó Enikő szerző profilképe

Szabó Enikő

Tejberizs recept
Recept
Egyszerű

Tejberizs

30 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Stíriai metélt Gizike módján recept
Recept
Mester

Stíriai metélt Gizike módján

60 perc
|
0 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Jóság szelet recept
Recept
Bonyolult

Jóság szelet

75 perc
|
0 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Egyszerű almafánk recept
Recept
Egyszerű

Egyszerű almafánk

30 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Somogyi Bea szerző profilképe

Somogyi Bea

Eszterházy-torta recept
Recept
Mester

Eszterházy-torta

120 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Banános palacsinta karamellöntettel recept
Recept
Egyszerű

Banános palacsinta karamellöntettel

40 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Vidék íze szerző profilképe

Vidék íze

Sajtos pogácsa kétféle sajttal recept
Recept
Rafinált

Sajtos pogácsa kétféle sajttal

55 perc
|
8 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Csúsztatott palacsinta gazdagon  recept
Recept
Egyszerű

Csúsztatott palacsinta gazdagon

55 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Fokhagymás-rozmaringos szűzérme krumplival recept
Recept
Mester

Fokhagymás-rozmaringos szűzérme krumplival

75 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Klasszikus grízgaluska leves recept
Recept
Egyszerű

Klasszikus grízgaluska leves

45 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Csirkemellpaprikás recept
Recept
Egyszerű

Csirkemellpaprikás

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.