Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Videó
A méteres kalács egy olyan sütemény, amit nem kapsz meg cukrászdában, kizárólag a családi ünnepek, esküvők alkalmával készül, így mindenkinek, aki szereti az otthon melegét, az karácsonyok, húsvétok hangulatát idézi meg. Most a Gábor, a Házi Pék mutatja meg aprólékosan, lépésről lépésre, hogyan lesz tökéletes!
Kósa Kolos
Cikk
Mindmegette
A húsvéti asztalról nem hiányozhat a finom, foszlós édes kalács, ami akkor az igazi, ha mi magunk sütjük otthon! Ha viszont nincs időd, vagy nem bajlódnál a kelt tésztával, a boltokban többféle kalács közül válogathatsz! A Mindmegette letesztelte a legnépszerűbb boltok saját márkás péksüteményeit.
Áttekintettük a húsvét előtt érvényes akciókat, és megdöbbentünk az árak láttán. A kalács, a sonka és a torma ára is lényegesen változott a tavalyihoz képest, mutatjuk, idén mennyibe kerül a különböző boltokban.
Nem is kérdés, hogy mi legyen a reggeli húsvétkor: sonka, tojás és persze foszlós kalács. Ám a sonka mellé összeállíthatsz egy adag házi tormát, a tojásokból pedig készíthetsz krémet vagy akár salátát is.
Az ünnepi étkezéseknek szeretjük megadni a módját, de ilyenkor sem utolsó szempont, hogy jó áron szerezzük be az alapanyagokat. A különböző boltok kínálatait átnézve összegyűjtöttük, mit hol érdemes megvenni húsvét előtt.
PATAKY KRISZTINA
Az emberek nagy többsége csak húsvétkor készít, illetve eszik kalácsot. Pedig ez a szuper péksütemény az év bármely napján bevethető, a reggelik és vacsorák alkalmával egy kis vajjal, zöldséggel, kakaóval kiegészítve egyszerűen verhetetlen. Ha pedig már „szezonja” van a kalácsnak, most mutatunk egy szuper videót Szabi a pék közreműködésével, amiből megtudhatod, hogyan alkalmazd az egyszálas fonási technikát.
A húsvéti kalácsnak hagyománya van, enélkül a finomság nélkül garantáltan nem telik el az ünnep. Összegyűjtöttük a legpuhább, legfoszlósabb kalácsok receptjét.
Nincs is annál jobb, mint amikor átjárja a lakást a kalács finom illata. És milyen nagy dolog az, amikor saját magunk sütjük meg a húsvéti kalácsot, amit rögtön akár hatos fonattal is elkészíthetünk.
SÁNDOR ADRIENN
Ki ne szeretné a puha, foszlós és mindemellett látványos kakaós kalácsot? Kenhetjük vajjal, házi lekvárral, de mártogathatjuk kakaóba vagy langyos tejbe is. Mutatjuk a mennyeien finom kakaós kalács receptjét videón.
Ha szeretnéd a gyerekek számára még vonzóbbá tenni a húsvéti menüt, készítsd el ezt a kalácsot. A benne lévő krémtől eleve édes, és ami még izgalmasabbá teszi: a koszorúba tehetsz csokitojást vagy tojáscukrot!
Gottvald Anita
Vidék íze
Ha húsvét, akkor bizony a kalács nem hiányozhat az ünnepi asztalról. Amennyiben idén egy kicsit módosítani szeretnél a hagyományos változaton, akkor a kakaó mellett nyugodtan adhatsz a tésztához finom aszalt gyümölcsöket is.
Nemes-Pádár Csilla
Nemcsak finom, de elképesztően mutatós is ez a sonkás-tormás koszorú. Ez a sós kalács mennyei finomság, tökéletes vendégváró és előétel is egyben, amiből ha marad, az uzsonnán sem kell már gondolkodni! Íme a recept.
Harmathné Karakás Márta
Ha húsvét akkor kalács! És ilyenkor nem csak a hatfonatú vajas kalácsra gondolunk, hanem mindenre, ami kelt vajas tésztából készül, valamivel töltött, valahogyan mintázott foszlós finomság! Egyik kedvencünk a leopárd - vagy zsiráf - kalács, aminek felvágva olyan a rajzolata, mintha valamilyen egzotikus állatról mintázták volna. Mutatjuk, hogyan észül!
Jakab Éva
A kalácsok királynőjeként is emlegetett babka népszerűségéhez valószínűleg látványos fonási technikája is nagymértékben hozzájárult. A szép és igen tartalmas péksüteményt eredetileg csak ünnepi alkalmakra készítették, de szerencsére ez már a múlté és napjainkban évente többször is megsütjük – akár még nyáron is. Mutatjuk a mi kedvenceinket!
Miért eszünk húsvétkor bárányt és sonkát? Miért „kötelező" ilyenkor főtt tojással kínálni a vendégeket? És miért a nyúl hozza a tojást? Húsvéti szokásaink izgalmas olvasmányt kínálnak!