Az intelligens krémeshez a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd félretesszük, amíg a többi alapanyagot összekeverjük.
A tojássárgákat a vaníliás cukorral habosra verjük, majd hozzáadjuk az olvasztott, puha vajat, a kristálycukrot és a reszelt citromhéjat. Ízlés szerint adhatunk hozzá egy kevés vaníliaaromát is. Az egészet alaposan kikeverjük.
A tojássárgás keverékhez folyamatos kevergetés mellett, felváltva hozzáöntjük a lisztet és a tejet és addig keverjük, amíg sima masszát nem kapunk. Ezután összekeverjük az egészet a tojáshabbal.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral és ebbe öntjük a masszát. A tepsit a hideg sütő legalsó rácsára tesszük és alsó-felső sütési módban bekapcsoljuk 150 Celsius-fokra. 70 percig sütjük, majd a sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni.
Kockákra vágva, porcukorral megszórva tálaljuk.
Nézd meg videón, hogyan készül az intelligens krémes!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.