1/2 dl tejet meglangyosítunk, belekeverünk egy tk. cukrot, és hozzámorzsoljuk az élesztőt. Elkeverjük, majd pár percre meleg helyre tesszük, hogy az élesztő felfusson.
A robotgép táljába beletesszük a puha vajat, a tojássárgájákat, a maradék cukrot és a vaníliás cukrot, majd a krémkeverő lapáttal kihabosítjuk.
Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, és azzal is továbbkeverjük.
Most lecseréljük a krémkeverő lapátot a dagasztókarra, és felváltva adagolva a tojásos-vajas keverékhez a reszelt citromhéjjal elkevert lisztet és a tejet, 5-6 perc alatt hólyagosra dagasztjuk a tésztát. Az utolsó fél percben hozzáadjuk a mazsolát is.
A tojásfehérjéket tejfölsűrűségű habbá verjük, és ezt is óvatosan a tésztába keverjük.
A kuglófformát vajjal kikenjük, megszórjuk liszttel és kirakosgatjuk hámozott mandulával.
A tésztát az előkészített formába tesszük, letakarjuk, és meleg helyen a duplájára kelesztjük.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
Ha megkelt a tészta, a formát a rácsra tesszük, és kb. 1 óra alatt szép aranybarnára sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.
Rácson hagyjuk a kuglófot kihűlni, tálra borítjuk, és porcukorral megszórva tálaljuk.
Nézd meg a klasszikus kuglóf elkészítését videón is
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.