hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Aranygaluska vaníliamártással

105 perc
rafinált
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tészta összetevőiből kézzel vagy géppel kelt tésztát dagasztunk, kb. 30-40 percet kelesztjük. Ezután hosszú kígyót formázunk belőle, és kb. 2 cm vastag szeletekre vágjuk.
  2. A darált diót a cukorral összekeverjük. A tésztaszeleteket egyenként az olvasztott margarinba mártjuk, majd a diós cukorba forgatjuk, és kikent tepsibe rakjuk. Még 30 percig kelesztjük a tepsiben. A sütőt előmelegítjük, és 170 fokon, gázsütőben 3,5 fokozaton 25-30 percig sütjük.
  3. A vaníliás pudingport elkeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és egy kis tejjel, hogy híg legyen. Ezután a maradék tejet felforraljuk, a pudingot beleöntjük, és folyamatos keverés mellett besűrítjük a mártást. Melegen tálaljuk.


Megjegyzés

A tészta nagyon finom puha lesz, csak ajánlani tudom mindenkinek. - ceclia

Ezek is érdekelhetnek