Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Alföldi vargabéles meggymártással

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 35 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 25 dkg margarin
  • 2 tojássárgája
  • kevés tejföl
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 csipet só
  • A töltelékhez:
  • 15 dkg cérnametélt
  • 50 dkg túró
  • 15 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 dl tejföl
  • 4 tojássárgája
  • 3 dkg olvasztott margarin
  • 5-10 dkg mazsola
  • A meggymártáshoz:
  • 2 dl meggylé
  • pár szem szegfűszeg
  • cukor
  • 1/2 üveg kimagozott meggy
  • 1 evőkanál liszt

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a liszthez kavarjuk a sütőport, majd elmorzsoljuk benne a margarint. Ezután a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk. 2 cipót formálunk belőle. Az egyiket kinyújtjuk, és kibélelünk vele egy közepes méretű tepsit.

A töltelékhez 15 dkg cérnametéltet sós vízben kifőzzük, és alaposan lecsöpögtetjük. A töltelék többi hozzávalóit - a tojásfehérje kivételével - jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a habbá vert tojásfehérjéket. Összekeverjük a kifőtt metélttel, és a tepsiben lévő tésztalapra terítjük.

Ráborítjuk a másik kinyújtott tésztalapot, a tetejét villával megszurkáljuk, és szép világosra sütjük.

A meggymártáshoz 2 dl vízben és 2 dl meggylében pár szem szegfűszeggel és ízlés szerint cukorral felteszünk főni 1/2 üveg kimagozott meggyet. Puhára főzzük, pürésítjük, 1 evőkanál liszttel behabarjuk. Kellő sűrűségűre összeforraljuk.

A vargabélest porcukorral meghintve és meggymártással tálaltam.

Ezek is érdekelhetnek

Friss