Villámgyors babfőzelék konzervből

MME MME
20 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tej

Elkészítés

  1. Az egyik babkonzervet leszűrjük, átöblítjük.
  2. Egy lábasban felforrósítjuk az olajat, rádobjuk a meghámozott, apróra vágott vöröshagymát, majd pár perc párolás után a megtisztított, átnyomott fokhagymát is hozzákeverjük.
  3. Hozzáadjuk a babot, egy kevés sóval, borssal, a majoránnával és a pirospaprikával ízesítjük, elkeverjük, majd hozzáöntjük a tejfölt 1 dl forró vízzel együtt. Kevergetve kb. 2 percig forraljuk.
  4. Ezután kikapcsoljuk a tűzhelyet, és egy hőálló botmixerrel az egészet krémesre pürésítjük. Hozzáadjuk a másik, szintén leszűrt, átöblített babkonzervet és a babérleveleket. Visszakapcsoljuk a tűzhelyet, és a forrástól számítva további 5 percig főzzük a főzeléket.
  5. Megkóstoljuk, és ha szükséges, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Egy kis csokor finomra vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

NÉZD MEG VIDEÓN, HOGYAN KÉSZÜL A VILLÁMGYORS BABFŐZELÉK KONZERVBŐL

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss