Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kolbászos babfőzelék

MME MME
120 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén

Elkészítés

  1. A tálalás előtti napon a babot szűrőben leöblítjük, majd annyi vízbe áztatjuk, amennyi ellepi. Másnap átöblítjük, majd lábasba tesszük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Megsózzuk, hozzáadjuk a babért és az összezúzott fokhagymát. Lefedjük, és közepes lángon majdnem puhára főzzük.
  2. Közben a vöröshagymát meghámozzuk, finomra vágjuk, és megfonnyasztjuk a felforrósított olajon. Meghintjük a liszttel és megpirítjuk. Belekeverjük a sűrített paradicsomot, és így pirítjuk pár percig. Hozzáöntünk egy kevés vizet, és simára keverjük. A babhoz adjuk a felkarikázott kolbászt, majd belekeverjük a rántást, és 10 perc alatt készre főzzük. 

Megjegyzés

Egy adag: 575 kcal - MME

Ezek is érdekelhetnek