Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás pite - a hagyományos recept

MME MME
60 perc
bonyolult
átlagos
24 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztához a sütőport, a sót és a lisztet összekeverjük, majd a hideg vajjal összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojásokat, a cukrot, a tejfölt és alaposan összegyúrjuk. Legalább fél órára hűtőbe tesszük.
  2. Az almákat megpucoljuk, nagylyukú reszelőn lereszeljük, és kifacsarjuk. Ízesítjük cukorral, fahéjjal és citromlével.
  3. Hűtés után a tésztát 2 részre osztjuk, és lisztezett felületen kinyújtjuk kb. 0,5 cm vastagságúra.
  4. Egy 38x26 cm-es tepsi alját kibéleljük sütőpapírral, erre kerül az első adag kinyújtott tészta, megszurkáljuk egy villával és megszórjuk vékonyan zsemlemorzsával. Erre terítjük szét az almás tölteléket, majd lefedjük a kinyújtott tészta másik felével. A tetejét is megszurkáljuk.
  5. 180 fokos előmelegített sütőben, légkeverésen kb. 30-40 percig sütjük. Ha kihűlt, porcukorral megszórjuk és kockára vágva tálaljuk.  

    NÉZD MEG AZ ELKÉSZÍTÉST VIDEÓN! >>> 

    ÍGY LESZ TÖKÉLETES AZ ALMÁS PITÉD - 10 TIPP, HOGY A NAGYI IS ELKÉRJE A RECEPTET! >>> 

    MÉG TÖBB PITE itt >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss