Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bodzaszörp télire

MME MME
15 4.8/5
> 90 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

  1. 5 liter vizet felforralunk 3,5 kg cukorral. A maradék 0,5 kg kristálycukrot karamellizáljuk, majd mikor kész az égetett cukor, ráöntünk 1 liter vizet (vigyázzunk, mert fröcskölhet), majd addig forraljuk, míg a cukor felolvad a vízben, s amikor ez megvan, a kétféle cukros szirupot egyben is összeforraljuk.
  2. Amikor a cukorszirup kihűlt, beletesszük a bodzavirágokat és a többi hozzávalót. 4-5 napig érleljük, időnként megkeverjük. Végül leszűrjük, és sterilizált üvegekbe töltjük.

    Mindent a bodzáról >>> 

    TOP 10 BODZÁS FINOMSÁG, AMIT EL KELL KÉSZÍTENED! >>> 

    MÁLNA, RIBIZLI ÉS MENTA - 11 SZÖRP, AMIT KI KELL PRÓBÁLNOD A NYÁRON! >>>


Megjegyzés

A receptet több éve találtam valahol a neten (azóta is kerestem, de már nincs fenn ebben a variációban). Hozzáteszem, hogy a lányom a Hiltonban szakács, vitt be belőle, és ott is elkérték a receptet. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss