hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bodzaszörp télire

MME MME
15 4.8/5
90 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A bodzaszörp elkészítéséhez 5 liter vizet felforralunk 3,5 kg cukorral.
  2. A maradék 50 dkg kristálycukrot karamellizáljuk. Majd amikor kész az égetett cukor, nagyon óvatosan, adagonként ráöntünk 1 liter vizet. Tényleg nagyon vigyázzunk, mert fröcskölhet!
  3. A karamelles szirupot addig forraljuk, amíg a cukor teljesen felolvad a vízben. Amikor ezzel is elkészültünk, hozzáöntjük az 5 literes cukorsziruphoz, és jól összeforraljuk. Levesszük a tűzről, félretesszük.
  4. Amikor a cukorszirup kihűlt, beletesszük a bodzavirágokat, a szeletekre vágott citromot, a citromsavat és a nátrium-benzoátot. Lehetőség szerint fedjük le. A bodzaszörpöt 4-5 napig érleljük, időnként megkevergetjük. Végül leszűrjük, és sterilizált üvegekbe töltjük.

Megjegyzés

A receptet több éve találtam valahol a neten (azóta is kerestem, de már nincs fenn ebben a variációban). Hozzáteszem, hogy a lányom a Hiltonban szakács, vitt be belőle, és ott is elkérték a receptet. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss