Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokitorta párizsi krémmel

90 perc
mester
megfizethető
8 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. Előző nap elkészítjük a párizsi krémet. Ehhez a tejszínt feltesszük főni a cukorral 9 percig, majd a vajat is beleaprózzuk, és további 7-12 percig forraljuk. Elzárjuk a lángot, és beleszitáljuk lassan a 10 dkg kakaóport. Habverő segítségével sűrű állagúvá keverjük. 24 órát hűtőben hagyjuk.
  2. A kakaós piskóta hozzávalóit robotgéppel kikeverjük és összeállítjuk, majd 160 fokon 35-40 perc alatt készre sütjük.
  3. A párizsi krémet kivesszük a hűtőből, felhasználás előtt 15 percig szobahőmérsékleten hagyjuk állni. Ezt követően robotgéppel erőteljesen kihabosítjuk. Közben még 5 dkg puha vajat és 5 dkg olvasztott csokit is hozzákeverünk.
  4. A kihűlt piskótát félbevágjuk, megkenjük a párizsi krémmel, körben az oldalát is bevonjuk. A tetejét olvasztott csokival vonjuk be. A maradék krémet habzsákba szedjük, csillagcsőből nyomunk a torta tetejére díszítést, majd pirított manduladarabokkal megszórjuk.
  5. A süteményt jól lehűtve kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss