hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mátrai borzaska pulykamellből

MME MME
45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A borzaskához a burgonyát meghámozzuk és durvára reszeljük. Megsózzuk és félretesszük, hogy levet eresszen. A húst megmossuk és vékonyra vágjuk.
  2. A burgonyából kinyomkodjuk a levét, sózzuk és borsozzuk majd összekeverjük a felvert tojásokkal és a liszttel.
  3. A hússzeleteket meghintjük egy kevés liszttel, majd beleforgatjuk a krumplis masszába. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, közepes hőmérsékleten aranyszínűre sütjük őket.
  4. A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk és kikeverjük a tejföllel. Tálaláskor a húsra halmozzuk és megszórjuk reszelt sajttal.

Nézd meg a mátrai borzaska elkészítését videón:

Ezek is érdekelhetnek