Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Jókai bableves

3.2/5
> 90 perc
egyszerű
költséges
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A füstölt tarját egyben, fedő alatt odatesszük főni, annyi vízben, hogy jól ellepje. Nem sózzuk meg, mert a füstölt hús sós. Amikor már belemegy a villa, beletesszük az előző este beáztatott babot, a babérlevelet, a tisztított, darabolt sárgarépát, zellert, karalábét, petrezselymet és a karikára vágott kolbászt.
  2. Elkészítjük a csipetkét. A lisztet összegyúrjuk a tojással, sóval. Amikor a bab már majdnem puha (addig megfőnek a zöldségek és a kolbász is), lisztezett tálcára csipegetjük a csipetkét, majd együtt főzzük tovább. 
  3. Amikor már minden puhára főtt a levesben, a húst kivesszük. A zsíron félig megpirítjuk az apróra vágott hagymát, hozzászórjuk a lisztet, majd a zúzott fokhagymát, és együtt készre pirítjuk.
  4. Levesszük a tűzről, hozzákeverjük a pirospaprikát, felengedjük hideg vízzel és  a leveshez öntjük. A tejfölt felhígítjuk a levessel, majd azt is a leveshez öntjük. Ekkor állítjuk be a leves sűrűségét, annyi vizet öntünk még hozzá, hogy jó állaga legyen, ne túl híg, de ne is túl sűrű. Ha kell megsózzuk és jól összeforraljuk.
  5. A füstölt húst a leves után tormával, mustárral fogyaszthatjuk.

BABLEVES PULYKAHÚSSAL >>> 

13 IMÁDNIVALÓ BABLEVES, AMI EGÉSZ NAPRA ELTELÍT >>> 

11 EGYSZERŰ ÉS HÁZIAS LEVES FILLÉRES ALAPANYAGOKBÓL >>> 

MAJD A BUDAY MEGMONDJA! ISTENI FEJTETT BABLEVES >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss