Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Madártej

45 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral és a vaníliarúd kikapart magjaival. Amikor a tojássárgája kissé kifehéredik, hozzáadjuk a lisztet is, majd csomómentesre keverjük.
  2. A tejet felforraljuk addig, hogy épp pezsegjen, majd elzárjuk alatta a gázt. Egy merőkanállal egy keveset szedünk a tojásos masszába. Elkeverjük, majd visszacsurgatjuk a meleg tejbe, és alacsony hőfokon, állandó keverés mellett addig főzzük a forrás határán, amíg besűrűsödik.
  3. A tojások fehérjét egy magas falú, mikróba tehető edényben egy csipet sóval és a porcukorral kemény habbá verjük egy kézi habverő segítségével. Akkor jó, ha már olyan kemény, hogy szinte lefordul a keverőlapátról. Ezután 1 percre a mikróba tesszük, és a legmagasabb fokozaton megsütjük. Ha megsült a tojáshab, egy vízbe mártogatott evőkanállal beleszaggatjuk a hideg sodóba.

Ajánljuk még:

NÉZD MEG VIDEÓN IS, HOGYAN KÉSZÜL A MADÁRTEJ >>> 

ŐSZI VACSORÁK NAGY KEDVENCE: SAJTSZÓSZOS GOMBA BACONNEL >>> 

ITT AZ ŐSZ CSÚCSKAJÁJA: SÜTŐTÖKÖS-PARMEZÁNOS TÉSZTA VILLÁMGYORSAN >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss