Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Humusz

MME MME
18 5/5
30 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A konzervet kibontjuk, lábasba öntjük a lével együtt, és felforraljuk. Közben megtisztítjuk és felaprítjuk a fokhagymát, kifacsarjuk a citromok levét. Amikor a csicseriborsó forr, lehúzzuk a tűzről, leszűrjük, és a levét félretesszük.
  2. A csicseriborsót a fokhagymával krémesre turmixoljuk egy robotgéppel, majd hozzáadjuk a citrom levét, az olívaolajat és a tahinit. Megsózzuk, borsozzuk, ízlés szerint tovább fűszerezhetjük. Ezután a félretett főzőléből apránként hozzákeverünk annyit, hogy kissé folyós legyen a krém. (Később majd megszilárdul!) 2 órára hűtőbe tesszük.
  3. Tálalás előtt tényérra szedünk belőle, kis mélyedést nyomunk a közepébe, és egy kevés olívaolajat öntünk rá. Pitával vagy kenyérrel mártogatjuk.

    Még több krém és mártogatós >>> 

    Avokádókrém >>> 

    Tepertőkrém >>> 

    Tojáskrém >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss