Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rakott karfiol (a klasszikus recept)

MME MME
75 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A rakott karfiol elkészítéséhez az átöblített rizst kétszeres mennyiségű sós, ételízesítős vízben megfőzzük.
  2. A vöröshagymát felkockázzuk, és egy kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst és fehéredésig pirítjuk, majd sóval, borssal ízesítjük, és megpároljuk 20 perc alatt.
  3. A karfiolt apró rózsákra szedjük, sós vízben megfőzzük 5-10 perc alatt, majd lecsepegtetjük.
  4. A tejfölbe belekeverjük a sót és a tojásokat.
  5. Egy jénai edénybe rétegezzük az összetevőket a következő sorrendben: karfiol, rizs, hús, karfiol, végül beborítjuk az egészet a tojásos tejföllel.
  6. 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a tejföl megpirul a tetején.

Nézd meg videón, hogyan készül a klasszikus rakott karfiol!

Ezek is érdekelhetnek

Friss