hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rakott karfiol (a klasszikus recept)

MME MME
75 perc
Hozzávalók
Allergének
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A rakott karfiol elkészítéséhez az átöblített rizst kétszeres mennyiségű sós, ételízesítős vízben megfőzzük.
  2. A hagymát felkockázzuk, és egy kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst és fehéredésig pirítjuk, majd sóval, borssal ízesítjük és megpároljuk 20 perc alatt.
  3. A karfiolt apró rózsákra szedjük, sós vízben megfőzzük 5-10 perc alatt, majd lecsepegtetjük. A tejfölbe belekeverjük a sót és a tojásokat.
  4. Egy jénaiba rétegezzük az összetevőket, a következő sorrendben: karfiol, rizs, hús, karfiol, végül beborítjuk az egészet a tejföllel. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg a tejföl megpirul a tetején.

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss