Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mirinda szelet

MME MME
12 3.8/5
40 perc
mester
átlagos
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A mirinda szelet tésztájához tálban összekeverjük a lisztet a kakaóporral, a sütőporral és a kristálycukorral. Külön tálban a tojással alaposan összekeverjük az olajat, majd ezt a keveréket apránként a liszthez adjuk. Kézi mixer segítségével csomómentesre keverjük.
  2. A tészát egy magas falú, sütőpapírral bélelt, vagy kivajazott-kilisztezett tepsibe simítjuk, és 175 fokon, kb. 20-25 perc latt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk.
  3. A krémhez valókat habosra keverjük, és a kihűlt tésztára kenjük.
  4. A narancsmázhoz valókat egy kisebb edényben összefőzzük. Amikor a máz langyosra hűlt, a süti tetejére kenjük. Hűtőbe tesszük és tálalás előtt rombusz alakúra szeleteljük.

Megjegyzés

Nagyon finom, érdekes ízhatású sütemény. - MME

Ezek is érdekelhetnek