Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Habkönnyű rizsfelfújt

MME MME
6 5/5
60 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rizsből a tejjel és ízlés szerinti cukorral tejberizst készítünk, majd, amikor sűrűsödik, beleolvasztjuk a vajat is, és teljesen kihűtjük.
  2. A citrom héját lereszeljük, levét kifacsarjuk, a tojások sárgáját a vaníliás cukorral jól kikeverjük, és mindkettőt a kihűlt rizshez adjuk. A tojásfehérjéket kemyn habbá verjük, majd óvatosan a tojássárgás rizsbe forgatjuk
  3. A tepsit kikenjük margarinnal, megszórjuk zsemlemorzsával, és a masszát beleöntjük, majd 150 fokra előmelegített sütőben világosbarnára sütjük. Baracklekvárral tálaljuk.

    VAníliás rizsfelfújt >>>

    Almás rizsfelfújt >>> 

    MÉG TÖBB RIZSFELFÚJT ÉS RIZSKOCH  RECEPT!

    TEJBERIZS, GYÜMÖLCSRIZS, FELFÚJT RECEPTEK >>> 

Megjegyzés

Már nagyon sokat kísérleteztem rizsfelfújt receptekkel, míg végre kitapasztaltam, hogy a legjobb. Nagyon jó, ha van kimaradt tojásfehérje, például ami gyúrásnál nem kellett, nyugodtan bele lehet tenni, még lazít a tésztán. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss