A rizsből a tejjel és ízlés szerinti cukorral tejberizst készítünk, majd, amikor sűrűsödik, beleolvasztjuk a vajat is, és szobahőmérsékletűre hűtjük.
A citrom héját lereszeljük, levét kifacsarjuk, a tojások sárgáját a vaníliás cukorral jól kikeverjük, és mindkettőt a kihűlt rizshez adjuk. A tojásfehérjéket kemyn habbá verjük, majd óvatosan a tojássárgás rizsbe forgatjuk
A tepsit kikenjük vajjal, megszórjuk zsemlemorzsával, és a masszát beleöntjük, majd 150 fokra előmelegített sütőben, 45-50 perc alatt világosbarnára sütjük. Baracklekvárral tálaljuk.
Már nagyon sokat kísérleteztem rizsfelfújt receptekkel, míg végre kitapasztaltam, hogy a legjobb. Nagyon jó, ha van kimaradt tojásfehérje, például ami gyúrásnál nem kellett, nyugodtan bele lehet tenni, még lazít a tésztán. - MME