Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gulyásleves bográcsban

MME MME
195 perc
egyszerű
költséges
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Zeller

Elkészítés

  1. A marhát megtisztítjuk és felkockázzuk, a hagymát és a fokhagymát megpucoljuk és felaprítjuk, a burgonyát, sárgarépát, fehérrépát és zellert megpucoljuk és feldaraboljuk, a paprikát és paradicsomot apró kockákra vágjuk.
  2. Zsíron üvegesre pirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a húst és fehéredésig pirítjuk.
  3. Sózzuk, borsozzuk, köményezzük, fűszerpaprikázzuk, hozzáadjuk a paprikát és paradicsomot is, majd erős tűzön szakaszosan pároljuk, folyamatosan kavargatva, vízzel öntögetve, ameddig meg nem puhul a hús.
  4. Ameddig párolódik a hús, addig a csipetkéhez mindent összegyúrunk és konyharuhára csipkedjük a tésztát, had szikkadjon a napon kicsit.
  5. Ha a hús puha, akkor hozzáadjuk a gyökérzöldségeket és a maradék vízzel felöntjük, sózzuk.
  6. Amikor megpuhultak a zöldségek, akkor a csipetkét és a fokhagymát hozzáadjuk, majd 10 perc alatt készre főzzük. 

Nézd meg videón is, hogyan készül a gulyás bográcsban: 

Ezek is érdekelhetnek

Hasonló receptek

Friss