Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csevapcsicsa

MME MME
3 5/5
60 perc
bonyolult
átlagos
5 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kétféle húst kockákra vágjuk, majd kétszer ledaráljuk. Ezután a szódabikarbónával, a sóval, a borssal, és a jéghideg vízzel alaposan összegyúrjuk. Letakarjuk, és hűtőszekrényben érleljük 1 éjszakán át.
  2. Másnap vizes kézzel hüvelykujjnyi kolbászkákat formálunk belőle, amiket kettesével kihegyezett hurkapálcára vagy nyársra húzunk, és megnyomkodjuk a tenyerünkbe téve.
  3. Amikor a grillrostély kellően forró, és a faszén csak parázslik alatta, a húsos nyársakat rárakjuk, és többször megforgatva kb. 12 perc alatt megsütjük, közben kevés olajjal kenegetjük.
  4. Köretként karikákra vágott lilahagymát (amit legalább fél nappal tálalás előtt enyhén besózunk, hogy az ereje elillanjon) és puha kenyeret kínálunk hozzá.

Csevap ajvárral 

HAGYOMÁNYOS CSEVAPCSICSA 

Megjegyzés

Elkészítési idô: 1 óra +érlelés
Egy adag (kiegészítôknélkül): 420 kcal

Fotó: Univer - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss