Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás palacsinta

MME MME
35 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. Az almás palacsinta elkészítéséhez keverőtálba szitáljuk a lisztet, hozzákeverjük a cukrot, a fahéjat, a vaníliás cukrot és a sót.
  2. Egy másik tálban kézi robotgéppel felverjük a tojásokat, hozzáadjuk a tejet, majd apránként a lisztes keveréket. Félretesszük a tésztát.
  3. Az almát meghámozzuk, eltávolítjuk a magházát, lereszeljük, és a tésztába forgatjuk.
  4. Palacsintasütőben egy kevés olajat melegítünk, és a tésztából 1-1 evőkanálnyit beleadagolunk.
  5. Alacsony hőmérsékleten sütjük, majd megfordítjuk, és a másik oldalát is készre sütjük. (Figyeljünk nagyon a sütésre, mert a gyümölcscukor tartalma miatt hamar megéghet.)

Nézd meg videón, hogyan készül az almás palacsinta

 

Megjegyzés

Segítségül: 1 bögre = kb. 2,5 dl - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss