Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A legfinomabb hortobágyi palacsinta

MME MME
120 perc
egyszerű
megfizethető
5 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók a húshoz:
  • 3 db csirkecomb
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • bors
  • csemege pirospaprika, füstölt pirospaprika
  • őrölt kömény
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 3 ek liszt
  • Hozzávalók a palacsintához:
  • 1 db tojás
  • 40 dkg liszt
  • 1 dl szódavíz
  • 2 dl tej
  • 1 csipet só
  • 0,5 dl étolaj a tésztába + 1 dl a sütéshez

Elkészítés

  1. A csirkecombokat megtisztítjuk, a szalonnát felkockázzuk, a hagymákat megpucoljuk és minden zöldséget apróra feldarabolunk.
  2. A szalonnát megpirítjuk, a hagymát megdinszteljük, majd hozzáadjuk a csirkecombokat is.
  3. Amikor a csirke megpirult, hozzáadjuk a zöldségeket és a fűszereket, majd közepes lángon főzzük, ha kell kevés vízzel pótoljuk a levét.
  4. Ameddig párolódik, kikeverjük a palacsintatésztát és kisütjük azokat.
  5. Ha megpuhult a csirke, kivesszük, kicsontozzuk és felkockázzuk azt.
  6. A pörköltben lévő szalonnás zöldségeket leszűrjük, lecsepegtetjük és hozzáadjuk a húshoz, majd jól összekeverjük az egészet.
  7. A pörkölt levét a tejföl felével és a liszttel behabarjuk.
  8. A palacsintákat megtöltjük, majd a paprikás mártással leöntjük és friss tejföllel kínáljuk.

Ajánljuk még: 

CSIRKEPÖRKÖLT >>> 

CSÍPŐS CSIRKESZÁRNYAK >>> 

TÚRÓ RUDI MUFFIN >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss