hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejfölös-sajtos lángos

65 perc
bonyolult
átlagos
2 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. A cukrot a tejbe szórjuk, meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, a tetejét megszórjuk liszttel, felfuttatjuk.
  2. A lisztet egy tálba tesszük, sózzuk, elmorzsoljuk benne a vajat, vagy margarint, hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt és langyos vízzel közepesen lágy tésztát dagasztunk, konyharuhával letakarjuk.
  3. Amikor duplájára kelt, lisztezett deszkán adagokra osztjuk, amilyen nagyságú lángost szeretnék, majd gombócokká formáljuk. A tésztagombócokat letakarjuk, hagyjuk még kelni 20 percig.
  4. Ekkor egy serpenyőben bőséges mennyiségű olajat forrósítunk, amiben kényelmesen elfér a lángos, a tésztát megfogjuk és a levegőben az ujjainkkal nyújtjuk, közben forgatjuk körbe-körbe. Könnyen nyúlik, mert lehúzza a saját súlya.
  5. Amikor megfelelően vékony már, a forró olajba tesszük, közepes hőmérsékleten sütjük meg mindkét oldalát. Papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat leigya róla.
  6. A tejfölt sózzuk kicsit, belekeverjük a zúzott fokhagymát, a sajtot lereszeljük és ezekkel tálaljuk. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss