hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tárkonyos csirkeraguleves

MME MME
65 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

    1. Olajat hevítünk egy lábasban, majd üvegesre pirítjuk rajta a meghámozott, felkockázott vöröshagymát. Ha ezzel elkészültünk, ráöntjük a kockára vágott, megsózott csirkemellet, majd fehéredésig pirítjuk.
    2. Felöntjük az egészet az alaplével, aztán beletesszük a megtisztított, felkarikázott sárgarépát és zöldborsót, majd megsózzuk. Lassú tűzön így addig főzzük az egészet, míg a zöldségek roppanósra nem puhulnak.
    3. A gombafejeket közepes cikkekre vágjuk, majd hozzáadjuk a leveshez a tárkony felaprított leveleit. Tovább főzzük 5-10 percen keresztül, de legalább addig, amíg a hús és a zöldségek meg nem puhulnak.
    4. A tejszínt és a lisztet simára keverjük egy külön tálban úgy, hogy egy kevést levest is adunk hozzá, majd apránként, kis adagokban a fazékba adagoljuk. Ezután forralunk még egy utolsót a tárkonyos csirkeragulevesünkön, és belefacsarjuk a citrom levét. Frissen aprított tárkonnyal tálaljuk.

Nézzétek meg videón, hogyan készül a tárkonyos csirkeraguleves

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek