Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldborsófőzelék

MME MME
14 4.3/5
30 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldborsót az olajon megpároljuk, megsózzuk, megcukrozzuk ízlés szerint.
  2. Amikor elég puha, rászórjuk a lisztet, és együtt pirítjuk egy kicsit, majd ráöntjük a hideg tejet. Felforraljuk, majd néhány percig takarék lángon főzzük. Ha túl sűrű, teszünk hozzá még egy kis tejet. 
Fasírttal, virslivel, tükörtojással tálaljuk.

Ajánljuk még:

Megjegyzés

Nagyon finom, krémes a leve. Ha sűrűbben szereted, a liszt és a tej arányán változtass óvatosan, de vizet soha ne tegyél bele. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss