Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A legfinomabb spárgakrémleves

MME MME
50 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fehér spárgát megtisztítjuk, a csúcsát levágjuk és félretesszük, a többi részét vékony karikákra szeleteljük.
  2. A burgonyát megpucoljuk és felkockázzuk, a vöröshagymát apróra vágjuk.
  3. A hagymát az olívaolajon és a vajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a burgonyát és a spárgát. 5 percig dinszteljük együtt, majd hozzáöntjük a fehérbort, és hagyjuk, hogy elfőjjön a lé.
  4. Ezután beleöntjük a vizet vagy az alaplevet, és kb. 20 percig főzzük. Végül hozzáadjuk a tejszínt is, és további 10 percig főzzük. Az elkészült spárgakrémlevest ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
  5. A spárgafejeket sós vízben 5 perc alatt megfőzzük. Félretesszük.
  6. Miután megfőttek a zöldségek, botmixerrel krémesítjük a levest. Tálaláskor a spárgafejekkel díszítjük.

    Nézzétek meg videón, hogyan készül a spárgakrémleves laktózmentesen!


 

Ezek is érdekelhetnek