Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A legfinomabb spárgakrémleves

MME MME
30 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spárgát megtisztítjuk a csúcsát levágjuk és félretesszük, a többi részét vékony karikákra szeleteljük. A burgonyát megpucoljuk és felkockázzuk, a hagymát pedig apróra vágjuk.
  2. A hagymát az olívaolajon és a vajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a burgonyát és a spárgát. 5 percig dinszteljük, majd hozzáadjuk a bort, és hagyjuk, hogy elfőjjön. Ezután beleöntjük a vizet vagy az alaplevet, és kb. 20 percig főzzük, majd hozzáadjuk a tejszínt és további 10 perig főzzük. Sózzuk és borsozzuk.
  3. A spárgafejeket sós vízben 5 perc alatt megfőzzük.
  4. Miután megfőttek a zöldségek, botmixerrel krémesítjük a levest. Tálaláskor a spárgafejekkel díszítjük.

    NÉZD MEG AZ ELKÉSZÍTÉST VIDEÓN! >>>  

Ezek is érdekelhetnek