A felaprított vöröshagymát megpároljuk a vaj és olaj keverékén. Hozzáadjuk a leöblített, rózsáira szedett brokkolit. Sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint frissen reszelt szerecsendióval ízesítjük. Ha ezzel megvagyunk, óvatos kavargatás mellett néhány percig tovább pároljuk a zöldséget.
Felöntjük az alaplével. Fedő alatt kb. 5 perc alatt puhára főzzük a brokkolit. Amikor még csak roppanós, párat kiszedünk belőle (ezzel díszítjük majd a kész levest), majd hozzáadjuk a megtisztított, vékony szeletekre vágott burgonyát is.
Amikor kb. 10 perc után megfőtt a burgonya is, botmixerrel pürésítjük, majd a tejszínt is hozzáadjuk, és még egyet rottyantunk rajta lassú kevergetés mellett.
A levest tányérokba szedjük, és a félretett brokkolirózsákkal tálaljuk.
Nézd meg videón is, hogyan készül a tejszínes brokkolikrémleves: