Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük

MME MME
45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tej
  • Zeller

Elkészítés

  1. A felaprított vöröshagymát megpároljuk a vaj és olaj keverékén. Hozzáadjuk a leöblített, rózsáira szedett brokkolit. Sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint frissen reszelt szerecsendióval ízesítjük. Ha ezzel megvagyunk, óvatos kavargatás mellett néhány percig tovább pároljuk a zöldséget.
  2. Felöntjük az alaplével. Fedő alatt kb. 5 perc alatt puhára főzzük a brokkolit. Amikor még csak roppanós, párat kiszedünk belőle (ezzel díszítjük majd a kész levest), majd hozzáadjuk a megtisztított, vékonyan felszeletelt burgonyát is.
  3. Amikor kb. 10 perc után megfőtt a burgonya is, botmixerrel pürésítjük, majd a tejszínt is hozzáadjuk, és még egyet rottyantunk rajta lassú kevergetés mellett.
  4. A levest tányérokba szedjük, és a félretett brokkolirózsákkal tálaljuk.

Nézd meg videón is, hogyan készül a tejszínes brokkolikrémleves

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss